Akáša

Co je to Akáša

Akáša obsahuje vše

Pojďme si povědět, jak je to s místem, kde se ukládají všechny události, myšlenky a pocity, které ve Stvoření vzniknou.

Mám vjem místa, kde je víc událostí, pocitů i myšlenek, než kolik je lidí na Zemi. Je to místo, které není nijak ohraničené a nemá žádné okraje, prolíná vším a je součástí naší každodenní reality.
Ne tak, že bychom si toho byli vědomi, ale jen jako moudrost uložená pod povrchem celého Stvoření. Moudrost, která není stejná jako ta, již známe z fyzické reality, ale jako moudrost, co nezná zánik, ani počátek, a proto vše vnímá jako spojené a nedělitelné.

Minulost, přítomnost ani budoucnost se v Akáši nedělí a nejsou nijak odpojené, ale jsou ve spletitých vztazích. Jedna událost se může jevit jako minulá, ale i jako budoucí, anebo obojí. Je to proto, že v Akáši se děje nespojují logicky a lineárně, ale jen skrze pouta, jež tvoří obrovskou síť, kde jedno pouto je spojené s miliardami dalších.

Když se jedno z pout změní – negativně nebo pozitivně – otřese to celým systémem a celé Stvoření projde okamžitou proměnou. Hned.

 

Touha po změnách a víra

Na fyzické úrovni se tyto změny projevují jinak a jsou víc matoucí, protože je neumíme vidět z nadhledu, ale jsme uvnitř, v nich.

Přesto je nutné toužit po změnách, s vírou v dobrý konec a s touhou po smíření všech dějů tak, aby nevznikalo napětí, ale tvořil se uvolněný a dynamicky se měnící, krásný vzor. Tato touha je spojena s naší podstatou, s duchovním domovem nás všech – s naší vlastní duší.

 

Nový svět

Je určeno, že vše, co se kdy stalo i stane, je uloženo v Akáši a až se vše projeví, stane se to, co je znovuzrozením Nového světa. Ale nikdo neví, co to je, a je mnoho výkladů, jak se takový Nový svět projeví ve hmotě.

Nám ale musí zatím stačit touha, která nás pudí dělat stále silné a odvážné kroky k uvědomění si své svobody, ale i zodpovědnosti. Svobody k výběru z možností, které se nám nabízejí k projevení i prožití, a zodpovědnosti za to, jak se v druhých odrazí.

 

Viníci a oběti

Strach z pocitu viny a z bolesti ublížením druhým je tím nejstrašnějším hybatelem světa. A to z toho důvodu, že ten, kdo se obává, že je pro někoho viníkem a také někým, kdo ubližuje, má na svědomí vznik oběti – sebe sama.

Mám na mysli, že se stane obětí své neschopnosti stát se viníkem.

Oběť se nerodí tak, že se nejprve zrodí viník, který ubližuje, ale naopak. Nejprve je ten, kdo nechce být viníkem, a proto se obává působit negativní pocity a vjemy v druhých. Ale protože princip oběti znamená, že je jí určeno trpět, musí se někdo viníkem stát a utrpení oběti i způsobit. Může jím být silný muž nebo žena, kteří mají velkou asertivitu a jsou schopni ublížit a necítit vinu. Když ale ubližují stále a opakovaně a nedokážou se zastavit, musí je ostatní přemoci a zničit. Jenže to často přeženou a z viníků se stanou oběti, které jsou trpící a odhodlané se pomstít. A tak vzníká koloběh, kterému se říká karma.

Proto ukončení karmického koloběhu nekončí u viníků, ale u obětí.

 

V Akáši působí Zákon přitažlivosti

V Akáši nejsou žádní soudci, ani policie, ale ani Bůh – ten je nad ní. Akáša je místo, kde neplatí světské zákony, ale jen zákony přitažlivosti a zákony obětí a viníků.

K dobrému je přitahováno dobré a ke zlému zlé. K viníkům jsou přitahovány oběti a k obětem viníci.

A počátek konce karmických vazeb je v tom, co jsem napsala – přestat se cítit jako dobrá a trpící oběť.

Není to pokyn k agresi a nenávisti, volně projevované a prožívané, ale k tomu, abychom se učili je v sobě rozpoznat a necítili se jako ti, co jsou dokonalí třeba až tak, že i předčí ty ostatní. Takoví pak přitahují viníky jako med medvědy. A svět je pak strašné a nepřehledné místo, kde každý někoho nesnáší a každý se někoho obává a je to spíš peklo než ráj.

 

Jsme viníci i oběti současně

Každý, kdo se naučí vnímat sebe jako oběť i viníka současně a je si toho hluboce vědom, udělá pro klid na Zemi nejvíc, jak jen lze. Protože zrušení karmických vazeb musí zákonitě vést k vytvoření nových, ale na zcela novém a mnohem klidnějším základě, na základě lásky k sobě i k druhým.

 

Pomohu vám nahlédnout do Akáši

Jako svou pomoc vám mohu nabídnout vhled do kousku Akáši, kde jsou uloženy vaše vlastní vazby a spojení, které jsou v napětí a vytvářejí ve vás i ve světě nepokoj. Tím, že je přijmete a opustíte svoji roli viníka nebo oběti a přijmete se jako obojí, změníte celou síť vazeb, uvolníte o kousek napětí a přiblížíte se k cíli, k Novému světu.

……………

Image by PIRO from Pixabay